Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) arasındaki iş birliği kapsamında 2017 yılında hayata geçirilen ASELSAN Akademi Programı kapsamında “Üniversiteler ve ASELSAN Arası İş Birliği Protokolü” imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yer aldığı törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal’ın yanı sıra Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran katıldı. Tören kapsamında ASELSAN Akademi Programı'na, Hacettepe Üniversitesi de dâhil edildi.
YÖK Başkanı Özvar programa ilişkin, "Birden fazla üniversitenin bir sanayi kuruluşuyla tek bir platform üzerinden iş birliği yaptığı eşsiz bir oluşumdur. Programın ilk paydaşları Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmak üzere 4 araştırma üniversitemiz olmuştur. Şimdi bu programa Hacettepe Üniversitemizin de dâhil olmasıyla üniversite sayısının 5'e ulaşması memnuniyet verici bir gelişmedir. ASELSAN Akademi Programı, bugüne kadar üniversitelerimizle ASELSAN arasındaki bilgi ve teknoloji paylaşımına büyük katkılar sağlamış ve savunma sanayisinde yerli ve milli imkânlarla geliştirilen projelerin başarıya ulaşmasında kritik bir rol üstlenmiştir" dedi.
ASELSAN Akademi hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. Erol Özvar, ilk yüksek lisans mezununun Haziran 2019'da, ilk doktora mezununun ise Mart 2022'de verildiğini söyledi. ASELSAN Akademi'nin toplam mezun sayısının 426'sı yüksek lisans, 9'u doktora olmak üzere 435'e ulaştığını belirten Prof. Dr. Erol Özvar, savunma sanayi sektöründe yüksek lisans ve doktora derecesine sahip çalışanların artmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de Hacettepe Üniversitesi'nin ASELSAN Akademi Programı'na dahil edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktanın herkesi gururlandırdığını da ifade ederek savunma sanayisindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol konuşmasında ASELSAN Akademi'ye 5'inci üniversitenin eklenmesiyle sektöre yeni soluk geleceğine inandığını vurguladı. Üniversite-sanayi iş birliğinin herkesin katkı vermek için çalıştığı bir alan olduğunu söyleyen Ahmet Akyol, bu iş birliğinin ekonomik getiriye 5 kat geri dönüş, istihdama ise yüzde 15 katkı sağladığını belirtti.
Konuşmaların ardından, üniversite rektörleri ve ASELSAN arasında iş birliği protokolü imzalandı. ASELSAN Akademi Programı, YÖK'ün himayesinde 1 Ağustos 2017'de hayata geçirildi. Program kapsamında, uygulamalı teknolojik proje ortamı sağlanıyor. ASELSAN Akademi ile tecrübeli üniversite öğretim üyeleri, doğrudan endüstrinin projelerine dahil olabiliyor. Savunma sanayi ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlamak için faaliyetlerini sürdüren Savunma Sanayii Akademi ile milli projelere katkı sunan ASELSAN Akademi, ortak hedefler doğrultusunda birlikte çalışmalar yürütüyor.
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal'ı ziyaret etti
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
“22. Spor Bilimleri Kongresi” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
E. Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.